Werkwijze
Ik werk altijd zonder dwang of straf, maar wel met begrenzen en duidelijk zijn naar de hond.
Kennismakingsgesprek telefonisch: Een eerste indruk is belangrijk. Tijdens dit gesprek kunnen we bespreken wat jullie willen en of mijn visie en werkwijze bij jullie past. Voelt het goed dan maken we een afspraak voor een intake. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.
Informatief en ondersteunend gesprek: Krijgen jullie een hond of hebben jullie hem net? Voor een goede start geef ik in dit gesprek informatie, advies en beantwoord ik al jullie vragen.
Intakegesprek: Na ons telefonisch kennismakingsgesprek kom ik bij jullie voor een intakegesprek.
Tijdens dit bezoek observeer ik de interacties tussen jullie en de hond in de vertrouwde omgeving. Dit geeft mij waardevolle inzichten in de dynamiek en uitdagingen die jullie ervaren. Ik luister naar jullie zorgen, doelen en wensen. Ik stel vragen om een volledig beeld van de situatie te krijgen. Dit gesprek is belangrijk om vertrouwen op te bouwen tussen ons en een stevige basis te leggen voor vervolgafspraken.
We maken een voorlopig plan van aanpak en plannen (als het nodig is) een vervolgafspraak.
Vervolgafspraak: We bespreken het plan van aanpak. Het plan wordt altijd in overleg opgesteld en moet haalbaar zijn voor zowel jullie als de hond. Vervolgafspraken worden wekelijks of tweewekelijks gepland. Er is geen vast traject omdat iedere situatie uniek is. Mijn streven is om jullie zo snel mogelijk weer op weg te helpen.
Sommige adviezen zullen invloed hebben op het dagelijks leven. De aanpassingen die ik soms adviseer kunnen tijdelijk of permanent zijn Dit vereist soms veel inzet en acceptatie van jullie, maar ze zijn ALTIJD in het belang van het welzijn van de hond!!
Buitenlandse honden: Vaak hebben buitenlandse honden een andere benadering nodig dan Nederlandse honden. Ze hebben vaak trauma's, zowel fysiek als mentaal. De genen en herkomst van de hond kunnen daarnaast ook van invloed zijn op hun gedrag.
Meestal verloopt alles soepel, maar soms kunnen er problemen ontstaan. Als je een buitenlandse hond krijgt of als hij net is aangekomen, kunnen we een Informatief en ondersteunend gesprek inplannen. Hierin geef ik advies en informatie over veelvoorkomende problemen en hoe je de hond het beste kunt begeleiden in de eerste maanden.
Telefonisch of Zoom gesprek: Als huisbezoek geen optie is dan kan een telefonisch of Zoom gesprek een goede oplossing zijn. De reden kan zijn angst of agressie van de hond bij bezoek of jullie wonen buiten mijn werkveld.
BELANGRIJK:
Wanneer ik tijdens het gesprek het vermoeden heb dat er andere factoren meespelen, kan ik altijd overleggen met collega's of andere vakgebieden.